• Veel gestelde vragen over tanden bleken

  Zijn er kosten verbonden aan een consult?

  Voordat je bij Satislife een behandeling wilt ondergaan, is het natuurlijk heel goed mogelijk dat je eerst even wilt weten wat bij jou ongeveer het resultaat zal zijn. Hiervoor kun je terecht voor een kosteloos en geheel vrijblijvend consult. Tijdens dit consult kunnen we jou adviseren over bepaalde verkleuringen en bijvoorbeeld kronen en vullingen in de voortanden.

  Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

  Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid kun je denken aan voedingswaren die veel suikers of zuren bevatten en je tandglazuur zacht maken. Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden. Het een geeft alleen veel meer verkleuringen dan het ander. Roken geeft bijvoorbeeld veruit de meeste verkleuringen. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in je tanden terecht.

  Mag ik na een behandeling weer alles eten en/of drinken?

  Het beste is om na een behandeling de eerste 2 à 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

  Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

  De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen gaan opnemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het wel jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.

  Hoe lang blijven mijn tanden wit na een behandeling?

  Het resultaat blijft gemiddeld zo'n één jaar optimaal. Dit hangt af van je consumptiegedrag en het onderhoud. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug.

  Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

  Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je je tanden wit houden door te poetsen met een professionele whitening-tandpasta. En dan hebben we het niet over tandpasta's waar alleen een polijstmiddeltje in zit, zoals die bij de meeste supermarkten wordt verkocht. Maar het liefst een tandpasta die witmakende stoffen bevat. Hiermee worden nieuwe verkleuring direct weer uit je tanden gehaald. Satislife biedt zo'n whitening-tandpasta (Pearl White®) aan. Het is wel duurder dan gewone whitening-tandpasta's, maar deze tandpasta heeft wel een goede werking en is veilig voor het gebit.

  Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

  De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. Dit zou je gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen.

  Moet ik voor de behandeling nog ergens rekening mee houden?

  Nee, voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden, je mag alles gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.

  Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

  De tint van je tanden wordt voor de behandeling door ons samen bepaald. Je tanden worden voorbehandeld met een speciale spray en daarna wordt de bleekgel op je tanden aangebracht. Met behulp van een professionele bleeklamp wordt de gel geactiveerd, waardoor je tanden sneller wit zullen worden. Dit proces wordt een paar keer herhaald. Ondertussen kun je ontspannen televisie kijken. Na de behandeling bekijken we samen het resultaat.

  Moet ik lang met mijn mond open liggen?

  Tijdens de behandeling krijg je een mondspreider in. Deze is er alleen voor om de tanden vrij te houden van de lippen en de wangen. Het is dus niet bedoeld om de kaken uit elkaar te zetten en het voelt ook niet alsof er een afdruk wordt genomen. Je kunt het beste de kiezen ontspannen op elkaar houden tijdens de behandeling en daardoor is het voor iedereen goed vol te houden. Mocht iemand hier angstig voor zijn, dan wordt eerst heel voorzichtig uitgeprobeerd hoe de mondspreider aanvoelt vóór de behandeling start.

  Doet een behandeling pijn?

  Bij Satislife werken wij uitsluitend met peroxide-vrije materialen en de nieuwste behandelingstechnieken, zodat de behandeling volkomen pijnloos is.

  Mag ik na de behandeling alles weer eten en of drinken?

  Het beste is om na de behandeling de eerste 2 á 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

  Vragen over het resultaat

  Hoe wit kunnen mijn tanden worden na een behandeling?

  Bij de één worden de tanden witter dan bij de ander. Het resultaat is bij iedereen anders. De resultaten hangen namelijk af van de genetisch bepaalde kleur van je tanden en je persoonlijke omstandigheden. Je tanden zullen na een behandeling (afhankelijk van de genetische kleur van uw tanden), tussen de 4 en 10 tinten witter worden.

  Hoelang blijven mijn tanden wit na een behandeling?

  Het resultaat blijft gemiddeld zo'n één jaar optimaal. Dit hangt af van je consumptiegedrag en het onderhoud. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug.

  Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

  Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je je tanden wit houden door te poetsen met een professionele whitening-tandpasta. En dan hebben we het niet over tandpasta's waar alleen een polijstmiddeltje in zit, zoals die bij de meeste supermarkten wordt verkocht. Maar het liefst een tandpasta die carbamideperoxide bevat. Hiermee worden nieuwe verkleuring direct weer uit je tanden gehaald. Satislife biedt de Pearl White® tandpasta aan. Deze tandpasta is wel wat duurder dan gewone whitening-tandpasta's, maar heeft wel een goede werking en is veilig voor het gebit.

  Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tand dan daarvoor?

  De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces, waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.

  Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

  De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou je dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen.

  Vragen over veiligheid

  Doet een behandeling pijn?

  Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Bij Satislife is de behandeling volkomen pijnloos door te werken de nieuwste generatie Whitening-gels en de nieuwste behandelingstechnieken.

  Kan ik na een behandeling last krijgen van gevoeligheid aan mijn tanden?

  Doordat Satislife met nieuwe generatie materialen werkt, is dit uitgesloten. Mocht je al gevoelige tanden hebben, dan worden deze zeker niet gevoeliger dan dat ze al waren.

  Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

  De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets aan de structuur van je tanden veranderd, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.

  Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?

  De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden zijn gekomen.