• High TeaRecepten

  Alle recepten zijn voor 2 personen

  Sandwiches

  Tonijnsalade

  Ingrediënten: 2 sneetjes brood heel (eiwitproduct), 3 eetlepels tonijn uit blik (op water), 2 eetlepels mayonaise (eiwitproduct), 1 blaadje ijsbergsla, ½ gesnipperd sjalotje, 1 eetlepel kappertjes, versgemalen peper, zeezout.

  Bereiding: rooster het brood. Meng de tonijn met de mayonaise, het gesnipperde sjalotje en de kappertjes. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Leg op 1 snee brood het blad ijsbergsla en leg hierop de tonijnsalade. Leg de andere snee brood er bovenop en snijd diagonaal door.

  Sandwich Rookvlees en Avocado

  Ingrediënten: 2 sneetjes brood heel (eiwitproduct), 2 plakjes rookvlees, 2 eetlepels mayonaise (eiwitproduct), ½ avocado in plakjes, 8 blaadjes basilicum, versgemalen peper, zeezout.

  Bereiding: rooster het brood. Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise. Beleg 1 snee met de rookvlees, avocado en basilicumblaadjes. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout. Leg de andere snee brood er bovenop en snijd diagonaal door.

  Hartige hapjes

  Soepje

  Ingrediënten: 1 zakje soep kipcurry (eiwitproduct), 1 stengel gesneden bosui, 1 klein handje taugé, versgemalen peper, zeezout. breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Verdeel over 2 kleine glaasjes.

  Pizzastengel met rauwe ham en roomkaas

  Ingrediënten: 2 pizzastengels (eiwitproduct), 2 theelepels roomkaas light bieslook, 2 plakken rauwe ham.

  Bereiding: besmeer de plakken rauwe ham met de roomkaas light bieslook. Rol de plakken rauwe ham om heen de pizzastengel heen, houd aan een kant een stuk van enkele centimeters vrij om de stengel vast te kunnen pakken.

  Omeletrolletje

  Ingrediënten: 1 zakje omelet bieslook (eiwitproduct), 2 eetlepels roomkaas light 3 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes, pijnboompitjes, geroosterd, enkele blaadjes sla, enkele olijven, versgemalen peper, zeezout

  Bereiding: bereid de omelet volgens de bereidingswijze. Laat de omelet na het bakken even afkoelen, en besmeer dan met een dun laagje roomkaas light. Beleg de omelet met de blaadjes sla, pijnboompitjes en de zongedroogde tomaatjes. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zeezout. Rol de omelet op en snijd in stukjes. Serveer het rolletje op een cocktailprikker met een olijf.

  Zoete hapjes

  Fruit cake als scone met slankroom en jam

  Ingrediënten: 1 zakje fruit cake (eiwitproduct), 2 eetlepels slankroom (klop klop), 2 eetlepels jam (eiwitproduct).

  Bereiding: bereid de fruit cake volgens de bereidingswijze. Snijd de cake overdwars door. Besmeer iedere helft met de slankroom en de jam.

  Pannenkoekrolletje

  Ingrediënten: 1 zakje pannenkoek naturel (eiwitproduct), 2 eetlepels chocolade pasta light (eiwitproduct), 1 eetlepel amandelschaafsel.

  Bereiding: bereid de pannenkoek volgens de bereidingswijze. Besmeer de pannenkoek met de chocolade pasta en bestrooi met het amandelschaafsel. Rol de pannenkoek op en snijd in stukjes.

  Chocolade en koek

  • Koekjes chocolate chip
  • Koekjes sinaasappel
  • Wafel aardbei
  • Reep caramel delight

  Tip: snijd de wafel en de reep in kleine stukjes en verdeel deze samen met de koekjes over een mooie etagere voor een typische high tea look.

  Thee

  Bij een High Tea hoort natuurlijk thee. Het is het leukste om te kiezen voor bijzondere smaken thee die je als losse blaadjes koopt. Je hebt de bekende smaken zoals groene thee, rooibos, Engelse of ceylon thee maar probeer ook eens iets bijzonders. De volgende smaken zijn erg lekker:

  • Rose
  • Indian Chai
  • Earl Grey
  • Witte bloesem
  • Honeybush
  • Pepermunt (heerlijk als afsluiter, vermindert een vol gevoel)