• Eiwitrijke rijst met verse groenten

    Recept voor 1 persoon.

    Gezond, vers, eenvoudig en snel.

    Ingrediënten

    • 1 zakje rijst (eiwitproduct)
    • ½ stonkje paksoi gewassen in reepjes
    • 3 kastanje champignons in vieren gesneden
    • 3 shiitake paddenstoelen in stukjes
    • 10 peultjes ontdaan van draden en in schuine stukjes
    • 1 bosuitje in ringetjes
    • ¼ rode peper, zaadjes verwijderen en klein snijden
    • 1 teentje knoflook in kleine stukjes
    • 2 eetlepels olijfolie of koksolie

    Naar smaak toevoegen

    • Rasp van een stukje verse gember
    • Korianderblaadjes fijngesneden
    • Scheutje sojasaus zonder suiker
    • Beetje citroensap
    • Zeezout en zwarte peper uit de molen

    Bereiding

    Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing

    Bak de paksoi, champignons, paddenstoelen, peultjes, bosuitje, knoflook en rode peper in de olijfolie beetgaar. Voeg de gember, koriander, sojasaus, citroensap, peper en zout naar smaak toe en laat kort meebakken. Voeg de rijst bij de groenten, schep om en bak nog even kort.

    Tip voor vlees: stukjes gebakken kip.

    Tip voor vis: gebakken garnalen.

    Lekker met

    Een frisse salade van dunne plakjes komkommer met ringetjes van bosuitje. Aanmaken met een dressing van olijfolie extra vierge, zeezout en peper uit de molen en een paar druppels citroensap.

  • Gekruide pannenkoek met spinazie en geitenkaas

    Voor 1 persoon
    Voedingswaarde: 370 kcal, 25 gram eiwit, 9,5 gram koolhydraten en 27 gram vet.

    Ingrediënten

    150 gram verse spinazie 
    25 gram ui
    1 flinke tomaat
    2 el olijfolie
    1 zakje pannenkoek kruiden (eiwitproduct)
    20 gram verse geitenkaas
    Versgemalen peper
    Zeezout

    Bereiding

    Was de spinazie. Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot het net begint te slinken. Giet het overtollige vocht af. Voeg de ui toe en bak mee tot het zacht is. Voeg de tomaat toe en breng op smaak met peper en zout. Bereid de pannenkoek kruiden volgens de bereidingswijze. Bak de pannenkoek in 1 el olijfolie gaar en bruin. Zet het vuur laag en verdeel het groente mengsel over de pannenkoek, verkruimel de geitenkaas er boven en laat dit met de deksel op de pan even smelten. Serveer direct.

  • Omelet met voorjaarsgroenten

    Voor 1 persoon
    Voedingswaarde per persoon: 347 kcal, 20,1 gram eiwit, 15,7 gram koolhydraten, 21 gram vet en 3,2 gram vezels.

    Ingrediënten

    1 zakje omelet ui (SanaSlank eiwitproduct, aanbieding van de maand maart)
    1 stengel bosui
    50 gram paksoi
    2 champignons
    2 groene asperges
    2 el olijfolie
    1 el sojasaus (kikoman)

    Bereiding

    Bereid de omelet ui volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de bosui in ringen, de paksoi, champignons en asperges in stukjes. Kook de asperges in enkele minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de paksoi kort aan. Voeg de champignons en bosui toe en bak even mee. Voeg de beetgare asperges toe en breng op smaak met de sojasaus. Beleg de omelet ui met de voorjaarsgroenten en vouw deze dubbel.

    TIP! Vanaf blok 2 kun je nog 50 gram gamba's meebakken met de voorjaarsgroenten.

  • SanaSlank vegetarische stamppot van zuurkool

    Voor 1 persoon, vanaf blok 1 van het SanaSlankdieet
    Voedingswaarde per persoon: 393 kcal, 18 gram eiwit, 11 gram koolhydraten, 24,9 gram vet, 8,6 gram vezels.

    Ingrediënten

    • 1 zakje SanaSlank aardappelpuree
    • 250 gram (biologische) zuurkool
    • 1 laurierblad
    • 5 jeneverbessen
    • 5 peperkorrels
    • Twee eetlepels fetablokjes 22+
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie of klontje roomboter
    • Zwarte peper uit de molen
    • Zeezout uit de molen

    Bereidingswijze

    Bereid de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing. Kneus de jeneverbessen en peperkorrels, scheur het laurierblad en voeg dit alles aan de zuurkool toe. Kook of stoom de zuurkool in 20 minuten gaar. Zuurkool eventueel eerst afspoelen (door de zuurkool af te spoelen wordt deze minder zuur). Haal de kruiden uit de gare zuurkool en meng deze door de aardappelpuree. Roer de fetablokjes en de olijfolie of boter er doorheen. Maak op smaak met peper en zout.

    Tip

    Vanaf blok 2 van het SanaSlank dieet kun je, in plaats van fetablokjes, aan dit gerecht 100 gram vers gebakken zalm toevoegen. Voor de beste smaak koop je superverse zalm en bak je de zalm zeer kort om en om, zodat de binnenkant nog roze ziet.

  • Gebakken rijst met ei

    Voor 1 persoon
    Voedingswaarde: 369 kcal, 39 gram eiwit, 16,1 gram koolhydraten, 16,5 gram vet, 7,9 gram vezels.

    Ingrediënten

    ½ rode paprika
    50 gram witte kool
    1 kleine prei
    1 kleine teen knoflook
    1 el olijfolie
    1 zakje SanaSlank rijst
    1 ei
    1 tl ketjap
    Komijnpoeder (djinten)
    Gedroogde koriander (ketoembar)
    Gemalen en gedroogde gember (djahé)
    Versgemalen peper
    Zeezout

    Bereiding

    Snijd alle groenten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de groenten beetgaar. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Voeg de rijst toe aan het groente mengsel en roer het ei er doorheen. Door het roeren stolt het ei snel. Breng het geheel op smaak met de komijnpoeder, gedroogde koriander, gemalen gember, versgemalen peper en zeezout.

    Tip

    Als je in blok 3 zit kun je ook nog een handje vol garnalen meebakken of stukjes kipfilet.

  • Kipfilet met pittige groenten

    Voor 4 personen

    Voedingswaarde per persoon
    - 231 kcal,
    - 30,5 gram eiwit,
    - 3,3 gram koolhydraten,
    - 10,5 gram vet,
    - 2,6 gram vezels.

    Ingrediënten

    4 kleine kipfilets
    4 middelgrote tomaten
    1 ui
    4 tenen knoflook
    20 groene olijven zonder pit
    2 el olijfolie
    Chiliflakes
    Versgemalen peper
    Zeezout

    Bereiding

    Snijd de kipfilets in 4 gelijke stukken, kruid ze met peper en zout. Snijd de tomaten en de ui in parten. Snipper de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilets op een laag vuur langzaam gaar. Door een deksel op de pan te doen voorkom je dat de kip uitdroogt. Verhit in een andere pan de rest van de olijfolie en bak hierin de ui met de knoflook. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomaat en olijven toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en de chiliflakes. Voeg de gare kip toe aan het mengsel en bak het geheel nog 1 minuut door.

    Lekker met SanaSlank rijst of SanaSlank aardappelpuree

    Tip: Pas op met de chiliflakes, ze maken het gerecht snel heel pittig. Begin met een kleine hoeveelheid en proef even of er eventueel nog iets bij moet.

  • Roerbakgroente met sojasaus

    Voor 1 persoon
    Voedingswaarde: 364 kcal, 39 gram eiwit, 19,2 gram koolhydraten en 13,35 gram vet per portie inclusief tagliatella (eiwitproduct).

    Ingrediënten

    1 teentje knoflook 
    100 gram broccoli
    50 gram rode paprika
    50 gram courgette
    50 gram taugé
    1 el olijfolie
    1 el soja saus (Japanse of ketjap asin)
    1 kleine tl gember (mag ook verse zijn)
    1 kleine tl koriander
    1 kleine tl kerriepoeder

    Bereiding

    Snipper de knoflook, snijd de broccoli in roosjes en de paprika en courgette in stukjes. Kook de broccoli in een paar minuten beetgaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de paprika en courgette toe en bak deze op de hoogste stand beetgaar. Voeg dan de broccoli en taugé toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met de sojasaus, gember, koriander en kerriepoeder. 
    Serveer het roerbakgerecht met de SanaSlank pasta tagliatelle of SanaSlank aardappelpuree.