• Wetenschappelijk onderbouwd

    Het SanaSlank eiwitdieet wordt ondersteund door artsen, fysiotherapeuten en diëtisten. De medische voordelen zijn onder andere een verbetering van de bloeddruk en de vetverdeling, maar het kan ook positief werken bij gewrichtsproblemen en diabetes 2. Uit persoonlijke ervaringen van mensen die met SanaSlank zijn afgevallen, blijkt dat het eiwitdieet ook positief werkt bij vrouwen in de overgang.

    Uit wetenschappelijk onderzoek van de Capaciteitsgroep Humane Biologie is gebleken dat eiwitrijke diëten het jojo-effect beperken. Het jojo-effect wordt mede beperkt doordat de bloedsuikerspiegel tijdens eitwitdiëten constant gehouden wordt en de stofwisseling niet vertraagt.

    Uit wetenschappelijke onderzoek van Maastricht wordt geconcludeerd dat een verhoogde eiwitinname op dit moment de meest adequate interventie voor succesvolle gewichtsbeheersing lijkt. (High protein intake sustains weight maintenance after body weight loss in humans. Prof. Westerterp et al, International Journal of Obesity (2004) 28, 57-64).

    Onderzoek uit Denemarken maakt duidelijk dat eiwitten tot een groter verzadigingsgevoel leiden dan andere voedingsstoffen. Een vermageringsdieet waarin een belangrijke hoeveelheid eiwitten aanwezig is, kan leiden tot een  groter gewichtsverlies.

    De hoogwaardige kwaliteit van de eiwitten en de juiste hoeveelheid eiwitten per product zijn het succes van de producten van SanaSlank. De eiwitproducten voldoen aan de striktste kwaliteits- en veiligheidsnormen en zijn erkend door het certificatieorganisme Bureau Veritas Certification.