• Omelet rolletje met spinazie

    Voor 4 personen

    Voedingswaarde p.p.: 70 kcal, 5,5 gram eiwit, 2 gram koolhydraten en 5,5 gram vet

    Ingrediënten

    1 zakje omelet kaas
    2 el olijfolie
    2 flinke handen spinazie
    ½ rode paprika
    100 gram champignons
    ¼ Spaanse peper
    Versgemalen peper
    Zeezout

    Bereiding

    Bereid de omelet kaas volgens de bereidingswijze. Bak de omelet in 1 el olijfolie bruin. Was de spinazie, snijd de paprika in dunne reepjes, de champignons in plakjes en snipper de Spaanse peper. 
    Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak hierin de paprika, champignons en Spaanse peper beetgaar. Voeg vlak voor de tijd de spinazie en laat deze een klein beetje slinken. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Vul de omelet met het groentemengsel, rol de omelet op en snijd in 4 stukken.

  • Spinazie-knoflooksoep

    Voor tweepersonen
    Voedingswaarde per persoon: 98 kcal, 4,5 gram eiwit, 6,5 gram koolhydraten, 6 gram vet, 4,3 gram vezels.

    Ingrediënten

    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1/2 Spaanse peper ( of sambal oelek 1 theelepel)
    300 gram spinazie, gewassen
    1 el olijfolie
    2 el munt, gehakt
    2 el basilicum, gehakt
    600ml groentebouillon
    Versgemalen peper
    Zout

    Bereiding

    Snipper de ui en de knoflook. Hak de rode peper, zonder zaadjes, fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, peper en spinazie kort aan. Voeg munt, basilicum en bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Maal er wat peper over en voeg zout naar smaak toe.

    Tip:

    Voeg voor een knapperige bite een half zakje SanaSlank hartige croutons cream en kruiden toe.

  • Garnalenspiesje met knoflook


    Voor 4 personen
    Voedingswaarde: 60 kcal, 2,3 gram eiwit, 0,3 gram koolhydraten en 5,3 gram vet

    Ingrediënten

    2 teentjes knoflook 
    2 el olijfolie
    4 gepelde grote garnalen (gamba’s)
    Versgemalen peper
    Zeezout
    4 cocktailprikkers

    Bereiding

    Snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze roze kleuren. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout. Laat een klein beetje afkoelen en steek er een cocktailprikker doorheen.

  • SanaSlank sandwich met tonijnsalade


    voor 2 personen
    Voedingswaarde per persoon: 278 kcal, 20,2 gram koolhydraten, 27,8 gram eiwit, 4,8 gram vet en 8,8 gram vezels.

    Ingrediënten

    1 klein blikje tonijn op water
    1 kleine ui
    2 augurken
    1 eetlepel SanaSlank mayonaise
    4 sneetjes SanaSlank brood
    2 blaadjes ijsbergsla
    8 plakjes komkommer
    Versgemalen peper
    Zout

    Bereiding

    Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Bewaar het vocht. Snipper de ui en snijd de augurk in kleine stukjes. Meng de tonijn met de ui, augurk, mayonaise en ongeveer 1 eetlepel van het tonijnvocht. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Rooster het SanaSlank brood in de broodrooster. Beleg 2 sneetjes met de ijsbergsla, dan de tonijnsalade en de plakjes komkommer. Leg de overgebleven sneetjes er bovenop en snijd schuin door.

    Tip

    Je kunt ook andere soorten rauwkost gebruiken zoals tomaat, paprika, andere soorten sla of radijs.